Raamattu

Raamattu on Jumalan iankaikkinen Sana, joka on annettu ihmisen kielelle tietyssä historiallisessa tilanteessa. Raamatun 66 kirjaa (VT 39 ja UT 27) ovat syntyneet noin 1500 vuoden aikana noin 40 ihmisen kirjoittamana Jumalan Pyhän Hengen ohjaamina. Tämä Jumalan elävä sana, Raamattu, on uskomme perusta. Ilman sitä emme voisi tuntea Jumalaa, emmekä löytäisi tietä Hänen yhteyteensä. Jumalan suunnitelma on myös, että jokainen Hänen lapsekseen syntynyt kasvaa ja varttuu hengelliseen aikuisuuteen. 


Raamattu on sitä elämän leipää ja elävää vettä, josta hengellinen ihminen saa monipuolista ravintoa kasvaakseen tasapainoisesti.  
Jumala on aina saattanut oman tahtonsa ja voimansa julki ja koettavaksi Sanansa kautta. Näin Hän toimii edelleenkin. 
Raamatun sana hyödyttää meitä vain sikäli kuin tiedämme, mitä se sanoo. Siksi Raamattua on luettava ja opetettava ja Raamatun opetuksella onkin tärkeä sija seurakuntamme toiminnassa. Raamatusta opimme tuntemaan Jeesuksen, joka on tie Isän luo. 
Lue Raamattua ja usko sen sanoma, niin löydät jälleen yhteyden Isään!  "Ihminen ei elä ainoastaan leivästä..."

Tästä linkistä pääset Raamattu.uskonkirjat.net -sivustolle. Se on Raamatun tutkijan aarreaitta, jossa voit lukea useita eri Raamatunkäännöksiä, hakea Raamatun tekstejä sekä katsoa heprean- ja kreikankielen sanakirjoja.

Tästä linkistä pääset lukemaan mitä seurakunnassamme opetettiin Raamatusta Uskon perusteet kurssilla keväällä ja kesällä 2020.