Mikä on seurakunta?

Seurakunta on Jumalan suunnittelema, Raamatun ja apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö, jonka alkuperä on taivaasta.

Seurakuntaan tullaan vain uudestisyntymisen (=uskoontulon)  ja kasteen kautta. Jeesus itse käski seuraajiaan tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Tällä tavalla seurakunta kasvaa ja uudet uskoon tulleet pääsevät eteenpäin. 

Raamatusta, Apostolien teoista, löytyy malli seurakunnan johtamisesta. Sen ohjeen mukaan paikallisseurakuntiin tulee asettaa vanhimmat, joiden tulee elämällään olla esikuvina uskoville ja nauttia myös seurakunnan ulkopuolella olevien ihmisten luottamusta. Haapajärven Helluntaiseurakunnan hengellistä toimintaa johtaa vanhemmisto. Taloudellisessa ja juridisessa vastuussa toiminnasta on Haapajärven Helluntailähetys ry:n vuosikokouksen valitsema hallitus. Vanhimmiston ja hallituksen apuna seurakunnassamme on työtiimit.

 

Alla kuva Haapajärven helluntaiseurakunnan uudesta rukoushuoneesta, joka ostettiin ja remontoitiin vanhaan autoliikkeeseen vuonna 2015, avajaisjuhlia vietetiin alkuvuonna 2016.