USKON ABC

Jokaisella ihmisellä on sydämessä Jeesuksen kokoinen aukko, jota mikään muu ei voi täyttää. Eivät ystävät, ei työ, ei omaisuus, ei uskonto, ei tieto eikä mikään muu. Vain Herran Jeesuksen vastaanottaminen täyttää tuon aukon ja antaa rauhan.


1.Tunnusta syntisi


Uskoon tuleminen alkaa siitä, että tunnustat syntisi Jumalalle. "Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa". - Room. 3:23-24

 

2.Tunnusta tarvitsevasi Jeesusta


Jeesus on sovittanut meidän kaikkien synnit, hän on kuollut meidän puolesta.
"Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan".-1.Tess 4:14

 

3.Tee parannus ja käänny


Jumala odottaa meiltä katumusta ja halua hylätä vanha syntielämä. "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan". - Apt 2:38

 

4.Tee nyt päätös antaa elämäsi Jeesukselle


Tee nyt päätös ja sano ääneen: "tunnustan Sinulle, Jumala, syntini ja että olen syntinen ihminen. Kiitän sinua, Jeesus, että olet kuollut minun syntieni edestä ja olet ylösnoussut kuolleista minun vanhurskauttamisekseni. Otan sinut vastaan Vapahtajanani ja haluan tunnustaa Sinut henkilökohtaiseksi Vapahtajakseni. Haluan seurata sinua. Jeesuksen nimessä! Aamen!"

Tai voit rukoilla vaikka näin:

"Rakas Jeesus, kiitos, kun kuolit puolestani. 
Kiitos, että olet tarkoitanut pelastuksen juuri minulle.
Otan sinut, Jeesus, vastaan ikiomana pelastajanani juuri nyt.
Puhdista minut synnistä, anna anteeksi pahat tekoni.

Paranna haavat, jotka synti on minuun viiltänyt.
Anna minulle uusi alku, ja pidä minusta kiinni silloinkin, kun minun on vaikea pysyä Sinussa.
Opeta minut tuntemaan Sinut ja noudattamaan sinun tahtoasi.
Tule Pyhä Henki elämääni, anna rauha sisimpääni.
Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen. "Voit nyt olla varma, että Jumala itse on kuullut rukouksesi.


- Liity nyt seurakuntaan (alkuseurakunnan mukaisesti käy uskovien upotuskasteella ensin)

- tule Sanan kuuloon (ettu uskonelämäsi vahvistuu ja kasvaa)

- rakennu ja kasva uskovien kanssa yhdessä!

Onnittelut hyvästä ratkaisusta! 

 

______________________________________

1. USKON KAUTTA

tunnustan, että kolmiyhteinen Jumala on arvollinen saamaan kaiken kunnioituksen, ylistyksen ja palvonnan Luojana, Ylläpitäjänä ja kaiken Loppuna. Tunnustan, että Jumala, Luojanani, teki minut itseään varten. Siksi minä tänään päätän elää Hänelle (Ilm. 5:9–10; Jes. 43:1, 7, 21; Ilm. 4:11). 

 

2. USKON KAUTTA

tunnustan, että Jumala rakasti minua ja valitsi minut Jeesuksessa Kristuksessa jo ennen aikojen alkua (Ef. 1:1–7). 

 

3. USKON KAUTTA

tunnustan, että Jumala on todistanut rakkautensa minua kohtaan lähettämällä oman Poikansa kuolemaan minun sijastani ja että Hänessä ja Hänen sovitustyönsä kautta kaikki menneet, nykyiset ja tulevat tarpeeni on jo täytetty ja että minut on tehty eläväksi, herätetty kuolleista, istutettu Jeesuksen Kristuksen kanssa taivaallisiin ja voideltu Pyhällä Hengellä (Room. 5:6–11; 8:28–39; Fil. 1:6; 4:6–7, 13, 19; Ef. 1:3; 2:56; Apt. 2:1–4, 33). 

 

4. USKON KAUTTA

tunnustan, että Jumala on hyväksynyt minut, koska olen ottanut Jeesuksen Kristuksen vastaan omana Herranani ja Vapahtajanani (Joh. 1:12; Ef. 1:6); että Hän on antanut minulle anteeksi (Ef. 1:7); adoptoinut minut oman perheensä jäseneksi ja ottanut kaikessa vastuun elämästäni (Joh. 17:11, 17; Ef. 1:5; Fil. 1:6); antanut minulle iankaikkisen elämän (Joh. 3:36; 1. Joh. 5:9–13); antanut minulle Kristuksen täydellisen vanhurskauden, niin että olen nyt vanhurskautettu (Room. 5:1; 8:3–4; 10:4); tehnyt minut täydelliseksi Kristuksessa (Kol. 2:10) ja antaa itsensä minulle rukouksen ja uskonratkaisujen kautta päivittäisten tarpeideni täyttämiseksi (1. Kor. 1:30; Kol.1:27; Gal. 2:20; Joh. 14:13–14; Matt. 21:22; Room. 6:1–19; Hepr. 4:1–3, 11). 

 

5. USKON KAUTTA

tunnustan, että Pyhä Henki on kastanut minut Kristuksen ruumiiseen (1. Kor. 12:13); sinetöinyt minut (Ef. 1:13–14); voidellut minut elämää ja palvelua varten (Apt. 1:8; Joh. 7:37–39); haluaa johdattaa minua yhä lähei- sempään vaellukseen Jeesuksen Kristuksen kanssa (Joh. 14:16– 18; 15:26–27; 16:13–15; Room. 8:11–16) ja haluaa täyttää elämäni Hengellään (Ef. 5:18). 

 

6. USKON KAUTTA

tunnustan, että ainoastaan Jumala kykenee poistamaan synnin ja synnyttämään pyhää elämää. Tunnustan, että minun osani pelastuksessani oli vain vastaan- ottaa Hänet ja että Hän yksin poisti syntini ja pelasti minut. Nyt tunnustan, että elääkseni pyhää elämää voin vain antautua Hänen tahtoonsa ja vastaanottaa Hänet pyhittäjänäni luottaen siihen, että Hän tekee elämässäni kaiken tarpeellisen, niin ulkoisesti kuin sisäisesti, niin että voin tänään elää Hänen kunniakseen puhtaudessa, vapaudessa, levossa ja voimassa. (Joh. 1:12; 1. Kor. 1:30; 2. Kor. 9:8; Gal. 2:20; Hepr. 4:9; 1. Joh. 5:4; Juud. 24). 

EMMAUS BIBLE SCHOOL (USA)

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.