LÄHETYSTYÖ

SUOMEN HELLUNTAILIIKE ON MERKITTÄVÄ LÄHETYS- JA KEHITYSYHTEISTYÖN TOIMIJA

Halu toteuttaa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä näkyy helluntaiherätyksen laajamittaisessa lähetystyössä. Helluntaiseurakuntien lähetystyö sai alkunsa 1900-luvun alkupuolella, kun helluntailaisuus rantautui Suomeen. Ensimmäisenä lähetyskentälle lähti raumalainen Emil Danielsson. Vuonna 1912 Keniaan matkannut Danielsson palasi Suomeen jo 1919 kohdattuaan kentällä monenlaisia vaikeita haasteita.

Tämä ei kuitenkaan estänyt lähetyskipinää syttymästä helluntailaisten keskuudessa. Ilosanomaa ovat vieneet vuosikymmenien aikana eri maihin ja maanosiin lukuisat lähetit. Varsinkin naisilla on ollut oma vahva panoksensa helluntailähetystyössä. Vuosien varrella lähettien määrä on kasvanut, ja nykyään jo reilut 250 lähetystyöntekijää työskentelee lähes 60 maassa.

Ensimmäinen helluntaiherätyksen lähetysjärjestö perustettiin vuonna 1927 Suomen Vapaa Ulkolähetys -nimellä. Tämä, nykyisin Fida Internationalina tunnettu järjestö, on edelleen helluntailiikkeen merkittävin lähetystoimija. Fida on noussut ajan myötä arvostetuksi lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestöksi; se on saanut valtion kehitysyhteistyötukea jo vuodesta 1974. Helluntaiseurakuntien omistama järjestö tunnetaan myös laadukkaana humanitaarisena avustusorganisaationa sekä Suomen kolmanneksi suurimpana kummilapsijärjestönä. Lisäksi moni suomalainen on tutustunut Fida Internationalin toimintaan hyväntekeväisyyskirpputorien kautta, joita on jo liki 20 paikkakunnalla.

Helluntailiikkeen yhteisistä järjestöistä myös Avainmedia Lähetysjärjestö ry tekee laajamittaista lähetystyötä. Se on erikoistunut nimensä mukaisesti medialähetystyöhön kotimaassa ja ulkomailla. Kotimaantyössä satsataan suosittuihin Netmission- ja UskoTV- internetportaaleihin. Ulkomaantyössä painopisteenä on vähän evankelioitujen kansojen saavuttaminen, joten työ keskittyy arabian-, turkin-, farsin-, urdun-, venäjän- ja kiinankielisiin maihin. Avainmedia tuottaa eri puolilla maailmaa 500 arabiankielistä tv-ohjelmaa vuodessa. Lisäksi sisarjärjestöt tuottavat Avainmedialle vuosittain yli 1600 ohjelmaa. Avainmedia onkin laajalti tunnettu medialähetysjärjestö ulkomailla, jossa työnimenä on Keymedia.

Lisäksi Helluntailiikkeen yhteydessä toimii lähetys- ja avustussäätiö Kaikille luoduille Säätiö sekä Elämä ja Valo ry, joka on romanien keskuudessa tehtävän työn asiantuntijajärjestö. Suomen helluntaiherätys tekee yhteistyötä myös muiden kristillisten lähetysjärjestöjen kanssa. Lisäksi paikallisseurakunnat järjestävät omia lähetysmatkoja ja lähetystyöhön varustavia Kairos-kursseja.

EVANKELIUMI KUULUU

MYÖS LAPSILLE