Israel-työ

Olemme tukemassa juutalaistyötä Avainmedian kautta.

Kerran kuukaudessa on kafeteria, jonka varat suunnataan juutalaistyöhön.

Juutalaistyö tähtää siihen, että juutalaiset oppisivat tuntemaan oman Jumalansa ja Messiaansa. Näin he voisivat muuttaa Israeliin uudestisyntyneinä uskovina. Usein kuitenkaan pelkkä Raamatun antaminen ei riitä, varsinkaan iäkkäiden kohdalla, joille annetaan muutakin apua. Heillä kun ei ole ketään auttamassa, koska nuoremmat ikäpolvet ovat jo muuttaneet maasta.
Israelissa käytetään nykyaikaisia välineitä uskoon tulleiden juutalaisten ja arabien todistusten saattamiseksi katsottavaan ja luettavaan muotoon.

Avainmedian juutalaistyö alkoi vuonna 1986 Raamattujen jakamisella Neuvostoliiton juutalaisille. Aluksi jaettiin hengellistä kirjallisuutta lähinnä Moskovassa. Vuonna 1992 työ vakiintui, Moskovaan avattiin toimisto, josta käsin työtä oli helpompi johtaa. Esimerkiksi vuonna 1990 jaettiin noin satatuhatta Raamattua, Lastenraamattua, venäläis-heprealaista Uutta testamenttia sekä heprean- ja venäjänkielistä lehtistä. Postituskeskuksia, joista kirjallisuutta lähetettiin entiseen Neuvostoliittoon, perustettiin myös Riikaan, Rovnoon ja Pietariin.

Muutama vuosi sitten lähdimme mediayhteistyöhön messiaanisen Adonai Roi -seurakunnan kanssa Israelissa. Avainmedian juutalaistyö keskittyy Raamatun sanan, evankeliumin, levittämiseen Kirjan kansalle. IVY-maissa ja Israelissa työntekijät ovat paikallisia uskovia.

Avainmedian IVY:n juutalaistyötä tehdään neljässä kaupungissa/maassa (IVY-maissa on eri arvioiden mukaan vielä sadoista tuhansista miljoonaan juutalaista):
Pietari/Venäjä (kirjallisuuden postitus, seurakuntatyö, sosiaalinen avustustyö)
Rovno/Ukraina (kirjallisuuden postitus, seurakuntatyö)
Bishkek/Kirgisia (seurakuntatyö, lapsityö, kirjallisuustyö)
Baranovitshi/Valko-Venäjä (evankelioimistyö)
Joka tunti 24/7 postitetaan venäjänkielinen Raamattu.

Avainmedia tekee juutalaistyötä myös Israelissa:
Tuemme messiaanisen seurakunnan mediatyötä Tel Avivissa sekä yhtä messiaanista juutalaisevankelistaa. Avainmedia aloitti myös hepreankielinen evankelioivan 24-tuntisen internet-television, josta messiaaniset seurakunnat ja paikallistiimi ovat nyt ottaneet päävastuun, www.yeshuachai.tv. Yeshuachai.tv on myös saatavissa älypuhelimiin ilmaisena sovelluksena.