Syksyn tullen

Näin syksyn tullen teemme monenlaisia valmisteluja talven varalle. Puutarhassa leikataan oksia, haravoidaan lehtiä ja peitellään arimpia kasveja kylmän kynsistä. Metsistä ja pelloilta kootaan satoa, säilötään ja pakastetaan, jotta pimeän aikaan on mistä ottaa lisäravintoa.

Mutta muistammeko valmistautua kaikkein tärkeimpään hetkeen. Siihen, kun siirrymme ajasta ikuisuuteen. Miten ovat asiani silloin?

Moni ei halua käsitellä tätä teemaa. Se ahdistaa, panee ajattelemaan liian vakavia juttuja. On helpompi hukuttaa mieli meteliin ja viihteeseen, kaikenlaiseen tekemiseen ja hyörinään. Mutta yön hiljaisuudessa nämä asiat tulevat mieleen. On olemassa kaksi tietä. Elämän ja kuoleman tie. Meitä kutsutaan valinnan eteen. Kumpaa tietä haluan kulkea?

Eikö luonnollinen valinta olisi elämään vievä tie. Tie, jota saa kulkea turvallisessa seurassa Jeesuksen kanssa. Hän on luvannut antaa meille yltäkylläisen elämän, tulevaisuuden ja toivon.

Meille tarjotaan monenlaisia neuvoja tässä maailmassa, mutta haluammeko kuulla oikeita neuvoja. Jesajan kirjassa niskoittelevat ihmiset pyytävät profeetoilta mieluisia asioita näillä sanoilla:” Älkää ennustako meille tosia. Puhukaa meille miellyttäviä asioita, nähkää meille harhakuvia.”

Totuus satuttaa, se vaatii meitä katsomaan itseämme rehellisesti. Näkemään syyllisyytemme ja armon tarpeemme. Ja kun tulemme Jumalan eteen avoimin sydämin, hän armahtaa. Samassa Jesajan kirjan luvussa sanotaankin, että Herra oikein odottaa voidakseen olla meille armollinen.

Tehdään siis elämässämme valmisteluja. Leikataan kuolleet oksat, haravoidaan sydämen pienimmätkin sopukat ja suojellaan ja varjellaan sitä hyvää ja kaunista, minkä Jumala on meihin kylvänyt. Älkäämme uskoko valheellisia harhanäkyjä.

Totuus löytyy edelleenkin Isosta Kirjasta, Raamatusta, jonka lehdillä Jumala puhuu tämän ajan ihmisille. Vielä on pelastuksen päivä. Vielä on valoa pimenevässä maailmassa, ja tuo valo loistaa Golgatan kummulta julistaen ristiinnaulitun voittoa. Ota tuo voitto todeksi myös omalla kohdallasi.

Sirpa Koski