Ristiinnaulitkaa

Pari tuhatta vuotta sitten elettiin ihmiskunnan kohtalon kannalta äärimmäisen ratkaisevia hetkiä. Jumalan poika, Jeesus Kristus, meni puolestamme vapaaehtoisesti ja syyttömänä ristiinaulittavaksi. Ristiinnaulitseminen oli erittäin raaka ja häpeällinen rangaistumuoto, joka kohtasi pahimpia rikollisia.

Mutta kuinka ollakkaan.... Risti, joka alun perin oli mestauspaalu, onkin nykyään kristinuskon symboli ja todellinen toivon ja iankaikkisen autuuden viestintuoja. Jeesuksen ylösnousemuksen tähden risti ei ollutkaan kaiken loppu vaan kaiken alku ja täyttymys.

Ristissä näemme Jumalan ihmeellisen suunnitelman, jossa halveksitusta tulee arvokkainta mitä olla saattaa. Jeesus syntyi talliin ja kapaloitiin eläinten syöttöruuheen ja hän täytti tehtävänsä antaen ristiinnaulita itsensä. Hän oli kotoisin halveksitusta Nasaretin kaupungista, josta ei koskaan pitänyt tulla mitään hyvää. Hänen ystäviään olivat ne kansanosat, jotka ihmisten silmissä olivat alinta saastaa. Tällaisen Jeesuksen luo on jokaisen hyvä tulla. Tällaisen Jeesuksen luona jokaisen on hyvä olla.

Synti, sairaus ja kuolema on voitettu ristin ja ylösnousemuksen kautta. Tätä pääsiäisen ilosanomaa julistaa kevätaurinko yhdessä visertävien lintujen kanssa. Tässä meille jokaiselle sanoma elämän tarkoituksesta. Tässä meille kaikille tulevaisuus ja toivo.

Pirkko Paananen