Kesäjuhlien aikaan

Parhaillaan vietämme monelaisia kesäjuhlia. On erilaisia festivaaleja, etupäässä musiikin ympärille rakennettuja. Iso osa juhlista on myös hengellisiä. Halutaan jotain sellaista evästä, joka taas arjessa kantaa eteenpäin.

Mistä tietää, mikä julistus sitten on oikeaa?

Kaikki hengellinen julistus pitäisi pohjautua Raamattuun. Se pitäisi pystyä perustelemaan Raamatun sanalla. Jumala on sanonut omasta sanastaan, että "vaikka taivas ja maa katoavat minun sanani ei koskaan katoa".

Jumala varoittaa lisäämästä tai ottamasta pois jotakin hänen sanastaan. Tänä päivänä näyttää olevan vallalla käsitys, että Jumalan sanasta voi ottaa pois asioita, jotka eivät miellytä, tai lisätä jotain, mitä siellä ei ole.

Raamattu pitäisikin tuntea ennen kuin siitä rupeaa väittelemään kuulopuheiden perusteella tai omien mielikuvien tai jopa vääristymien mukaan. Jeesuksesta itsestään sanotaan, että Hän on sana. Sanasta me löydämme, mikä on Jumalan tahto eri elämäntilanteisisiin.

IRT eli Raamatun tietosanakirja sanoo Jumalan sanasta seitsemän vertauskuvaa: Ensinnäkin se on kuvastin - eli se näyttää ihmisen todellisen tilan. Ovatko asiat Jumalan kanssa kunnossa? Onko rauha sydämessä? Toiseksi Jumalan sana on kuin vasara - eli se murtaa oman tahdon. Vaikea asia tänä narsistisena aikana, jolloin jokainen haluaa määrätä itse elämästään.

Jumalan sana on myös tuli - se sulattaa sydämen. Tänä kovuuden aikana tarvitaan erityistä puhdistusta kaikesta välinpitämättömyydestä. Sana on myös miekka - se erottaa sielun ja hengen, nivelet ja ytimet. Hengellisyys ja sielullisuus ovat nykyään monesti pahasti sekaisin.

Jumalan sana on on myös siemen - se antaa uutta elämää. Muistan kuinka poikani 10-vuotiaana luki Raamatusta useita lukuja ja sanoi sen jälkeen: "Kylläpä tuli voimaa!" Sana on myös vesi - se puhdistaa. Ja Jumalan sana on myös valkeus - se näyttää tien, muihin suuntaan jatkaa eteenpäin. Tänä erilaisten oppien ja ismien aikakautena, kun vieraat filosofiat ja uskonnot tunkevat joka tuutista, on jotain pysyvää ja iankaikkista - se on Jumalan sana.

Ja sana itse, Jeesus Kristus, tuli ihmiseksi, antautui ristiinnaulittavaksi meidän tähtemme. Tämä sanoma ei ole muuttunut aikojen ja vuosisatojen saatossa, vaan on vieläkin samanlaisena voimassa jokaiselle, joka Hänet vastaanottaa Vapahtajana omaan sydämeensä. Saakoon Hänen ristinsanomansa koskettaa meitäkin tänä kesäjuhlien aikana syvältä. Koska sieltä todellinen elämä lähtee! Veren voima vapauttaa ja parantaa, pelastaa ja puhdistaa. Se antaa todellisen ja aidon ilon. Annetaan sanan koskettaa ja muuttaa meitä tänä kesänä.

Aila Murtomäki